středa 22. dubna 2020

V bránických lesích



Ahoj, ahoj, moji milí. Posílám pozdravy do všech stran :-)


Chystám se na článek na téma "čas". To je totiž pro mě naprosto neuchopitelná entita. Něco, co mi tak strašně letí a čeho mám pořád nedostatek. Bylo by to skoro na postesknutí, ale to sem dneska nepatří :-)

Dneska vás totiž vezmu k nám na chatu. Bylo báááječně. Strávili jsme tam více než týden, je tam rušněji a civilizovaněji než doma (paradoxně), ale miluju to tam i tak. Je to jiný svět. Jihomoravský. Vinice, sluníčko, řeka... snad i ten čas tam plyne nějak pomaleji ...

Turistů teda pod chatou jezdily hotové zástupy - tolik lidí jsem snad neviděla za dobré dva měsíce dohromady a to nákupy v obchoďácích počítaje. Pod chatou totiž vede turistická stezka, krásné velikonoční počasí tak využily hotové zástupy turistů, ať pěších nebo na kole.

Chata má dvě části zahrady. Ani jedna není oplocená (krom vstupní branky mezi živým plotem). Horní zahrada pokračuje volně v les (převážně akátový) a skály, dolní zahrada se svažuje k řece. Přímo ze zahrady máme vstup do vody. V létě je tu super koupačka. Voda je vždycky čistá a relativně hluboká, jsou tu i tůně, kde se dá plavat několik desítek metrů.

Z chaty přidám záběry zase někdy příště. Dneska vám chci ukázat fotky z procházky lesem. Všechno je rozkvetlé, voňavé ... bože, to je krása!

Kousek od chaty je vysoký železniční most, po kterém dodnes jezdí vlaky (ale ještě jsem po trati nejela, je to v plánu ... až bude ČAS... :-D ). Na fotkách jsou vidět i pozůstatky původního mostu, který byl vůbec prvním celoželezným mostem v Rakousku-Uhersku.




A v lese? ... tam je prostě báječně!

























Ještě pohled na "naše" údolí.




Na chatě je všechno jinak. I režim, i povinnosti, i čas ... Taková oáza pohody. A kde je vaše místo nabízející únik od reality všedních dnů? 

Mějte se tak hezky, jak jen to jde.

Romča.


7 komentářů:

  1. Romčo, to jsou tak nádherné fotky, plné sluníčka a pozitivní energie. Jo v lese, tam je opravdu krásně. Ty dva hrnečky patří k nějaké studánce? Se divím, že je nikdo neodnesl,... což je vlastně super, ne že bych chtěla vidět v každém turistovi zloděje. :o)
    Moc vám to všem sluší a těším se na další příspěvky. Pa D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dáši, ano - to je taková studánka v lese - poměrně ošuntělá betonová stavbička, nicméně už obrostlá mechem, zelená lišejníky ... nakonec do toho lesa přeci jen zapadla :-) A hrnečky jsou krásné, ten dekor mi trochu připomněl klasické karty na žolíka, co jsme mívali na chalupě mého dětství - skoro jak jejich rubová strana :-) A je fajn vidět, že ne všude to pěkné díky lidem zmizí nebo je zničeno ... Pa, Romča.

      Vymazat
  2. To jsou krásné jarní snímečky. Cítím ten klid, pohodu, vůni.👏
    Také nám pod zahradou teče řeka. Ale koupat se v ní nedá. Většinu roku je voda špinavá. Ale když je dobrá zima a řeka zamrzne, bruslení je nááádherný!👍
    Romi, přeji ti pěkné a pohodové dníky.🌞🌷

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tam jsem vyrůstala :-) pod "železňák" jsme jezdili na kole, na Skřipský mlýn "Skřípák" jsme chodili na vycházky a soutok tří řek ...ty řeky mi tady chybí nejvíc :-(
    Krásné dny, Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotečky. Vyzařuje z nich pohoda!!!

    OdpovědětVymazat
  5. To je dobře, že jste se měli na chatě fajn, že jste si užili přírody, pěkného počasí.
    Ale i doma měj, mějte pěkné dny!
    Hanka(bavi-mne-to)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky! ❤️
    Peťka 😉👍

    OdpovědětVymazat

Když vám život rozdá karty

... nezbývá, než s nimi hrát. Ať už jsou jakékoli. Hodně věcí ve svém životě ovlivníme sami - svým přístupem, svým konáním, svým náhledem na...