pondělí 2. března 2020

U čeho teď relaxuju ...


Každý den se snažím pro sebe a své zájmy uloupit alespoň chviličku. Hlava potřebuje relax, ruce zaneprázdnit něčím, co člověka prostě baví. Takže když Heďa na chvíli usne, pokročím o malou píď v kresbě obrázku lišek - kreslím úplně obyčejnými školními akvarelovými pastelkami, které pak rozmývám štětcem (taky obyčejným). Práci vrstvím, takže obrázek v této fázi má na sobě už určitě takových 7 - 8 vrstev, ve vrstvení budu ale dál pokračovat. Vlastně nakreslím vždycky jen kousíček, případně jej ještě rozmyju a pak práci odkládám a jdu se věnovat něčemu, co domácnost ocení více :-) Akvarel stejně musí po každé úpravě pořádně proschnout.



Takhle vznikal první náčrt práce. Na chůvičce spící Heďa :-)



Současný stav

Kreslím úplně obyč barvičkami. Časem si snad dokoupím i něco kvalitnějšího, nicméně tady je vidět, že kreslit se dá vlastně čímkoli. Důležitá je radost z práce :-)



Taky jsem začala háčkovat šátek Spring podle návodu Nikoly Kubečkové. Přiznávám, že někde ve čtvrté části jsem se trochu ztratila a zvažuji, jestli pokračovat (teď už dle svého návrhu) nebo jeden až dva poslední vzory odpárat a jet znovu. Žádná chyba vidět není, jen jsem nepřehodila větší háček a šátek se mírně vlní. Možná by šel vypnout... No, v každém případě bude na chvíli odložen do proutěného koše, kde mám rozdělané věcičky a až se mi to rozleží a přijde chuť v šátku pokračovat, zase ho vytáhnu :-) Háčkuji z příze Kokonki s návinem 900 metrů.



Současný stav


No, a v sekci "Rozdělané" mám i jednu kresbu tužkou. Jenže ... s mými výtvarnými projekty je to tak, že musím být přesně na tenhle druh činnosti naladěná a natěšená. Jinak něco tvořit nemá smysl. Chci odvést dobrou práci a mít z díla - pokud možno - radost. Takže tady je jedna načatá kresba tužkou a zatím bude v šuplíku čekat, až mé srdce opět zaplesá po grafitu :-) Teď plesá pro akvarelky, ale jelikož miluju výtvarno napříč technikami, on ten tužkočas zase přijde :-)




Současný stav


Včera jsem nafotila Heďu s Víťou a z fofrfotek tvořených během desetiminutovky v ložnici mám celkem radost, třeba se taky podělím :-) Nasetá rajčátka vypadala přichcíple, pořádně jsem je prolila vodou a zatím klepu ... resuscitace proběhla úspěšně. Uvidíme, na jak dlouho. Pažitka krapet vylezla, ale je to bída, petrželka pro změnu nevylezla vůbec. Ujala se ale semínka kopřivěnek. Tak uvidíme ... Lásku ke kytkám a okrasným keřům jsem zdědila po babičce. Ta mě uvedla do tajů zahrady jako dítě. Ale zelenina a bylinky, to je pro mě španělská vesnice. To si musím nejdříve metodou pokus - omyl nastudovat :-)


Přeji báječný (i když trochu uplakaný) start do nového týdne.

4 komentáře:

  1. Tvůj blog jsem si prošla zatím zběžně. Jen o zdravotním problému a operaci malé Hedviky jsem si přečetla vše podrobně. Moc jí, ale i vám rodičům přeji už jenom všechno dobré.Vím jak je toto všechno těžké, bolavé.Zažili jsme hodně podobného u vnuka, který se narodil s velice těžkou srdeční vadou. Lékaři -specialisté v Praze v Motole však předvedli svoji naprostou profesionalitu.
    Vidím, že jsi šikovná žena, s tvořivým talentem. To hodně člověku pomáhá, když mu život staví do cesty překážku a on ji zdolat musí stůj co stůj.
    Přeji Ti a Tvým blízkým hezké klidné dny!
    Hanka (bavi-mne-to.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuju za krásný komentář i za přání :-) Ještě nás nějaké potíže čekají, minimálně jedna operace. Moc bych si přála, aby u té jedné operace i zůstalo. Také jsem zvažovala Motol, náš problém operují (pokud vím) čtyři pracoviště v ČR, pak to bylo tak rychlé, že na nějaký přesun kamkoli nebyl čas a musím říct, že i v Olomouci jsou opravdu skvělí a Hedvice zachránili život. Tak snad už bude jen lépe. Člověk si holt musí projít těžkými zkouškami, aby si vážil každodenních krásných chvil, které nejsou tak samozřejmé, jak se na první phled může zdát :-)
      Také přeji hodně štěstí a zdraví především ;-)
      Romča

      Vymazat
  2. Obdivuju tvoje kresby, tvé nadání. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Hani, to potěší :-) Jako malá jsem kreslila, pak v podstatě celý dospělý život nic a tak před dvěma, třemi lety jsem si zas sem tam něco nakreslila. Nicméně za umělce se rozhodně nepovažuji :-) Ale snad je v kresbě vidět, že mě to baví :-)

      Vymazat

Když vám život rozdá karty

... nezbývá, než s nimi hrát. Ať už jsou jakékoli. Hodně věcí ve svém životě ovlivníme sami - svým přístupem, svým konáním, svým náhledem na...