pondělí 29. července 2019

Bradlo

Minulý týden za námi přijely dvě kamarádky s dětmi. Konečně jsme si užili trochu dovolenkové atmosféry, ačkoli jsme byli vlastně v našem domě. Koupačka v bazénu, nějaký ten výlet a večer vínko pro netěhotné a žolík - vlastně taky skoro pro netěhotné, protože mně se vůbec nedařilo a moje funkce spočívala v držení parádního vějíře karet :-)
Vkládám fotky z výletu na Bradlo - kopec, kterému se prý říká Moravský Blaník. Na skalní vyhlídku jsme se vypravili z vesničky Lipinka. Jedná se o sopečnou vyvřelinu a dočetla jsem se, že tato vyvýšenina zakomponovaná do jakéhosi hřebene bývala pomyslnou hranicí mezi českým a německým obyvtelstvem a v době vyhrocených národnostních konfliktů to bylo symbolické místo českých i německých manifestací a kulturních a národnostních akcí.
Kopec býval donedávna zalesněný, na místních lesích se ale významně podepsal kůrovec a celý vrch se tak pomalu stává holým. Z místa je ale nádherný výhled na Jeseníky i na rovinatou Hanou. Je to vážně překrásný kousek naší země.














Užijte si i Vaše letní výlety a drobná či velká dobrodružství.
Romča.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Když vám život rozdá karty

... nezbývá, než s nimi hrát. Ať už jsou jakékoli. Hodně věcí ve svém životě ovlivníme sami - svým přístupem, svým konáním, svým náhledem na...